Wie zijn wij?

Waltman advies is opgericht in juni 2004. Ons adviesbureau is gespecialiseerd in project- en procesmanagement.
Ons vakgebied is ruimtelijke planontwikkeling (integrale gebiedsontwikkeling), grondbeleid en grondexploitatie.
Hans Waltman heeft 25 jaar lang ervaring opgedaan binnen met name de gemeentelijke overheid.

Hoe werken wij?

We maken graag kennis met u, om uw project, de problematiek en het gewenste einddoel te bespreken. Vervolgens start vaak een fase van grondige analyse. Vanuit die basis zoeken we de juiste expertise bij het vraagstuk. We begeleiden en bewaken het proces en sturen waar nodig bij.
Hierbij maken we gebruik van onze gedegen kennis en ervaring. We weten welke effecten onze acties hebben en hechten dan ook groot belang aan het creëren van draagvlak.
Onze oplossingen wijken soms af van de standaard wegen maar altijd houden we rekening met de bestaande structuren. Op open wijze zoeken we de dialoog met de betrokken partijen.

Bij ons geldt: afspraak is afspraak.

Gedurende het traject zijn wij ook in staat om medewerkers te coachen. Op die manier boeken we niet alleen eindresultaat binnen de gestelde tijd, maar hechten we het project ook netjes af. Het project wordt geďmplementeerd in de bestaande organisatie en de werkwijze blijft behouden.

Wat doen wij?

Gemeenten
Heeft u iemand nodig voor een project op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling? Wij adviseren u graag over vastgoed bij locatieontwikkeling, integrale gebiedsontwikkeling, grondbeleid en grondexploitatie.

Verandertrajecten zijn onze expertise, we hebben veel ervaring in zogenaamde ‘krachtwijken’ en zijn sterk in processen.

Of u nu wilt sparren, een krachtige projectleider nodig hebt of extra ondersteuning tijdens de uitvoer, bij Waltman advies bent u aan het juiste adres.

We helpen u bijvoorbeeld graag met:
*Adviseren in bredere zin over planeconomie en grondbeleid
*Coördineren en fungeren als vraagbaak bij multidisciplinaire onderwerpen op het gebied van ruimtelijke ordening
*Voeren van onderhandelingen met betrekking tot financiële aspecten van het planvormingsproces
*Participeren als vastgoeddeskundige in project- en overleggroepen
*Ruimtelijke ontwikkelingen vertalen naar strategische en kwantitatieve vraagstukken
*Beoordelen van ruimtelijke inrichtingsvarianten op hun financieel-economische haalbaarheid
*Begeleiden van derden bij de ontwikkeling van planeconomische werkzaamheden

Woningcorporaties
Waltman Advies heeft veel ervaring opgedaan bij de lokale overheid, en dan met name bij gemeenten. Vooral in de zogenaamde ‘krachtwijken’ ging dit gepaard met een intensieve samenwerking met verschillende woningcorporaties en projectontwikkelaars.

Zoekt u, als woningcorporatie, iemand die alle ins-en-outs kent van zulke trajecten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op om uw vraagstuk en de mogelijkheden te bespreken.

Cursus & training
Waltman Advies heeft veel ervaring op het gebied van grondbeleid en projectmanagement. Hans Waltman is bovendien sinds 1997 verbonden een diverse opleidingsinstituten. Het trainen van medewerkers en geven van coaching-on-the-job is dan ook een tweede natuur geworden.

Heeft u ook behoefte aan training van medewerkers of junior projectleiders of een cursus op maat? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.